Θρασύτατη επίθεση των Τούρκων κατά του Τσίπρα μετά την απελευθέρωση των 4 στρατιωτικών

Την οργισμένη και άκρως προκλητική αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους υπόλοιπους 4 Τούρκους αξιωματικούς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα υποθάλπει τους πραξικοπηματίες, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως «νομίζαμε πως ο λόγος του είναι λόγος ανδρός».

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για το θέμα (και όχι μόνο), δήλωσε πως «η Ελλάδα προστατεύει και στηρίζει τους πραξικοπηματίες και Γκιουλενιστές».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είχε στην ιστορία της πολλά πραξικοπήματα, γι αυτό θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς», συνέχισε ο Μποζντάγ.

Μάλιστα ο Τούρκος αντιπρόεδρος πήγε την προκλητικότητα… ένα «βήμα» παραπέρα, λέγοντας ότι είχε δώσει τον λόγο του πως θα τους παραδώσει, αλλά τελικά μάλλον… δεν είναι και τόσο ανδρικός. «Μας είχε δώσει τον λόγο του ότι θα μας τους δώσει, νομίζαμε πως ο λόγος του κ. Τσίπρα είναι λόγος άνδρα».

Ελεύθεροι μετά από 18 μήνες κράτησης

Οι τέσσερις τελευταίοι -από τους οκτώ συνολικά- Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν στην χώρα μας, απελευθερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, όπου και κρατούνταν.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις.

Υπενθυμίζεται εδώ πως οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα με ελικόπτερο, στις 15 Ιουλίου του 2016. Την ημέρα δηλαδή που έγινε στην Τουρκία η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιούνκερ για Ιταλία: «Να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν σε βάρος της Αθήνας»

Ciao amore! Το… προκλητικό εξώφυλλο του Der Spiegel για την Ιταλία που τα λέει όλα!

Ορκίστηκε o νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ