Λεφτά υπάρχουν: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι υπερδιπλασίασαν τον πλούτο τους από το 2008

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο γίνονται πλουσιότεροι. Και ο συνολικός πλούτος τους σημείωσε νέο ρεκόρ.

του Don Reisinger

Ο συνολικός πλούτος των εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων του πλανήτη έφτασε τα 70,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ συνολικού πλούτου των πλουσιότερων ανθρώπων, αποκάλυψε η Capgemini στην ετήσια Έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου (World Wealth Report) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η εταιρεία ερευνών δήλωσε ότι αυτό ήταν το έκτο έτος στη σειρά που οι πλούσιοι προσέθεσαν περισσότερο χρήμα στα θησαυροφυλάκιά τους. Ο συνολικός πλούτος ήταν υπερδιπλάσιος των 32,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν ο πλούτος των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο το 2008.

Η έκθεση της Capgemini φωτίζει όχι μόνο πόσο πλούτο έχουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αλλά και πού ζουν αυτοί, και με ποιο τρόπο έχουν συσσωρεύσει τόσα πολλά χρήματα. Η μελέτη ορίζει τον πλούσιο ως εκείνον που έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή περισσότερο. Το ποσό αυτό πρέπει να είναι διαθέσιμο για επενδύσεις και δεν μπορεί να περιλαμβάνει πρωτεύουσα κατοικία και συλλεκτικά αντικείμενα, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους πλούσιους στον κόσμο με 5.285 άτομα να περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Ιαπωνία και η Γερμανία βρέθηκαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση με 3.162 και 1.365 πλούσιους, αντίστοιχα.

Στην ανάλυσή της για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, η Capgemini μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο ο πλούτος τους κατανέμεται στις διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι το 30,9% του πλούτου τους διατηρείται σε μετοχές και το 27,2% σε μετρητά. Ένα 16,8% του πλούτου τους υπάρχει με τη μορφή ακίνητης περιουσίας.

Επιπλέον, η Capgemini διαπίστωσε ότι οι πλούσιοι επενδύουν σε κρυπτονομίσματα περισσότερο από ποτέ. Το 29% των πλουσίων λένε ότι «ενδιαφέρονται πολύ» να αγοράσουν και να κατέχουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ether. Σχεδόν το 40% των ατόμων αυτών δήλωσαν ότι θέλουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα λόγω της επενδυτικής τους απόδοσης ενώ το 19,3% είπαν ότι αντιλαμβάνονται τα κρυπτονομίσματα ως μια «εναλλακτική αποθήκη αξίας».

Είναι ενδιαφέρον ότι η ηλικία παίζει ρόλο στη δημοφιλία των κρυπτονομισμάτων. Πάνω από το 71% των νεαρότερων πλουσίων δίνουν μεγάλη σημασία στην εξασφάλιση πληροφοριών για κρυπτονομίσματα από τους διαχειριστές πλούτου τους, σε σύγκριση με μόλις το 13% των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω.

Πηγή: fortunegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ!»: Ο διεθνής Τύπος για τη συμφωνία στο Eurogroup

Ιστορική η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup – 10ετής επιμήκυνση στο χρέος και δόση 15 δισ. ευρώ (video)

ΝΔ: «Για το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες