Μάχη της Ισσού: Έτσι θριάμβευσε ο Μέγας Αλέξανδρος εναντίον του Δαρείου (Βίντεο)

Μετά τη θριαμβευτική μάχη του Γρανικού, ο Mέγας Αλέξανδρος καταλαμβάνει τα δυτικά πα­ράλια της Μικράς Ασίας και κατόπιν προελαύνει προς τα βορειοανατολικά.

Αυτή την φορά ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος, παίρνοντας πιο σοβαρά την κατάσταση μετά την συντριβή του στρατού του στον Γρανικό, συγκεντρώνει ισχυρό στρατό, κινήθηκε από τη Βαβυ­λώνα προς την Κιλικία και εγκαταστάθηκε νοτίως της πόλεως Ισσούς, παρά τις όχθες του Πινάρου ποταμού (κόλπος Αλεξανδρέττας), απειλώντας τα νώτα και τις συγκοινωνίες της Στρατιάς του Αλεξάνδρου. Όταν ο Αλέξαν­δρος το πληροφορήθηκε, αμέσως κατευθύνθηκε κατά του Πέρση βασιλιά.

Και σε αυτή την δεύτερη αναμέτρηση των Ελληνικών δυνάμεων με των Ασιατικών η στρατιωτική μεγαλοφυΐα του Μεγάλου Αλεξάνδρου οδηγεί και πάλι τα ελληνικά όπλα σε θρίαμβο. Πλέον βρίσκεται ένα βήμα μόνο πριν την κατάρρευση της Περσικής Αυτοκρατορίας και τη κατάληψης της Ασίας.

Το κανάλι στο you tube BazBattles, δημιούργησε πάλι, μετά την μάχη του Γρανικού που είχαμε παρουσιάσει και εμείς εδώ, ένα βίντεο που δείχνει λεπτομερώς το πως ο Μέγας Αλέξανδρος κατάφερε να πετύχει μια από τις πιο σημαντικές του νίκες που του επέτρεψε να επεκτείνει την βασιλεία του ανατολικά και να φτάσει στην Συρία.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως ο Μέγας Αλέξανδρος κατατρόπωσε τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό (Βίντεο)

Αποκαθίσταται και αναδεικνύεται το ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας

Είχαν πάει οι αρχαίοι Έλληνες στην Αυστραλία; Το αίνιγμα με το ελληνιστικό νόμισμα των 2.200 ετών