Μαρινάκης ο… ευεργέτης! Πόσα χρήματα έχει δώσει στον Ερασιτέχνη

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι για τα επιτεύγματα των ομάδων του Ερασιτέχνη, καθώς οι ερυθρόλευκοι πανηγυρίζουν κατακτήσεις τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του λιμανιού πρωταγωνιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και διαφημίζει τον ελληνικό αθλητισμό σε κάθε γωνιά της Γηραιάς ηπείρου, με το όνομα του Ολυμπιακού να φιγουράρει σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει 55 τίτλους τα τελευταία οκτώ χρόνια, από την μέρα δηλαδή που ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ. Και όπως προαναφέραμε οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας αισθάνονται ατελείωτη περηφάνεια για την πορεία των ομάδων του Ερασιτέχνη, καθώς ο Ολυμπιακός κατακτά τον ένα τίτλο μετά τον άλλον.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί και φανερώνει την επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να βλέπει παντού πρώτο τον Ολυμπιακό, είναι τα χρήματα που έχει βάλει ο διοικητικός ηγέτης των πειραιωτών στον Ερασιτέχνη. Για να πανηγυρίζουν οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων τις κατακτήσεις ευρωπαϊκών και εγχώριων τίτλων, χρειάζονται επενδύσεις σε όλες τις ομάδες του Ερασιτέχνη.

Χρειάζονται πολλά χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα όλων των τμημάτων (και των υποδομών που διατηρούν) και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατ. ευρώ για τον Ερασιτέχνη. Ο Μαρινάκης έχει βάλει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό 40 εκατ. ευρώ από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα, καθώς κάθε χρόνο βάζει τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ για να πρωταγωνιστούν όλες οι ομάδες του συλλόγου.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονταν ο Ερασιτέχνης πριν από οκτώ χρόνια. Τα χρέη ήταν εφτά εκατ. ευρώ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αυτός που κάλυψε όλες τις υποχρεώσεις που είχε ο Ερασιτέχνης. Ανέλαβε τα πάντα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα του Πειραιά και βγήκε μπροστά για να οδηγήσει τον σύλλογο σε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Κάθε χρόνο λοιπόν ο Μαρινάκης ενισχύει με μεγάλα ποσά τον Ερασιτέχνη, πολύ απλά γιατί θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό να κατακτά τίτλους.

Με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ που προαναφέραμε, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Μαρινάκης έχει βάλει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό 40 εκατ. ευρώ και πρόθεση του είναι να συνεχίσει να ενισχύει οικονομικά τον σύλλογο. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως στόχος του Μαρινάκη είναι να βλέπει την ομάδα του Πειραιά να πρωταγωνιστεί σε όλα τα τμήματα και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καταλαβαίνει βέβαια εύκολα κάποιος πως αν δεν ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν θα υπήρχαν οι 55 τίτλοι που έχει κατακτήσει η ομάδα του Πειραιά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Όλοι άλλωστε βλέπουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι σύλλογοι, σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός μεγαλουργεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πάντα δίπλα στις ομάδες του Ερασιτέχνη, φροντίζοντας να μην λείπει τίποτε από τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ομάδων του συλλόγου. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως όλοι αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στον σύλλογο και επισημαίνουν πως χωρίς την δική του τεράστια οικονομική συμβολή, δεν θα ήταν εφικτή η εντυπωσιακή πορεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Πηγή: to10.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες αλλαγές στον Ολυμπιακό – Τέλος δύο «δυνατά ονόματα» από τον σύλλογο

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο παλαίμαχος άσος του ποδοσφαίρου Βέλιμιρ Ζάετς

Θλίψη στην ΑΕΚ – Πέθανε ο μικρός Ανδρέας που του είχε αφιερώσει τον τίτλο ο Χιμένεθ