Με αφορμή την ομιλία Σαμαρά – Ένταση με Τζανακόπουλο και Χατζηδάκη στη Βουλή

Τζανακόπουλος

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πήρε το λόγο για να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά και στα όσα είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι ήταν μία άκομψη συγνώμη στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον πατέρα τους.

«Απο την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά μου έκανε εντυπωση το ύφος, είχε απολογητικό ύφος. Ήταν μια ιστορική αναδρομή από τον Αντώνη Σαμαρά, μία αναδρομή για να προσπαθησει να ζητήσει μια άκομψη συγγνωμη στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα τους”.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανεφερε ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε ότι ο ίδιος τα κατάφερε καλά τότε στις διαπραγματεύσεις, ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε γράψει ότι ο Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα. «Πάτε όπου φυσάει ο άνεμος αναλογα με το που φυσάει η πολιτική σας λογοδιάρροια».

Ο κ. Τζανακόπουλος έστρεψε τα πυρά του στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία με τις τοποθετήσεις των βουλευτών της στρώνει το χάλι στον εθνικισμό. «Η ΝΔ αποκαλεί το Τσίπρα μειοδότη, κανείς δεν είναι μειοδότης, απλά βρέθηκαν δύο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους για να επιλύσουν μία διένεξη που στερούσε πολιτικό κεφάλαιο και να κλείσουν το κεφάλαιο της εθνικιστικής έξαρσης», είπε.

Στην ομιλία Τζαννακόπουλου απάντησε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Κωστής Χατζηδάκης. «Υπήρξε προσβλητικός στην παράταξη μας, θα σχολιάσω την αναφορά που εκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΧΑ και τη ΝΔ. Αμέσως, καταδικάσαμε στην Ολομέλεια, απεριφραστα το επεισόδιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με χειροκρότησαν , είμαστε μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες . Να θυμίσω την πάνω και κάτω πλατεία; την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ενώθηκε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ για να πάμε σε εκλογές; Η συζήτηση είναι ιστορική και να καταλάβουμε όλοι ότι πάνω από τις διαφορές μας υπαρχουν η δημοκρατία και η πατρίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη: «Ο Κοτζιάς οφείλει μια συγνώμη στο λαό για την κάκιστη συμφωνία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαμαράς σε Τσίπρα: «Τα δώσατε όλα σε μυστική διπλωματία – Δεν σας στηρίζει ούτε ο Καμμένος»

ΑΚΟΜΑ: Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ – Υπογραφή την Κυριακή στις Πρέσπες – Γεύμα στα Σκόπια