Νέες αιχμές Θεοδωράκη κατά του ΚΙΝΑΛ

Ποτάμι

Με το λακωνικό «είναι προσωπικές απόψεις» σχολιάζουν από τη Χαρ. Τρικούπη την αιχμηρή τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό από αυτό που θέλαμε».

Πηγές γύρω από την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Θεοδωράκη, απέφευγαν, κατά την πάγια τακτική τους το τελευταίο διάστημα, να κάνουν κάποιο περαιτέρω σχόλιο. Οχι μόνο για τη συνέντευξη αλλά και για όλη την κινητικότητα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του κομματικού τους εταίρου με φόντο την πιθανή αποχώρηση.

«Εμείς δεν διώχνουμε κανέναν» επεσήμαιναν χαρακτηριστικά, πετώντας με αυτόν τον τρόπο το μπαλάκι της πιθανής ανεξαρτητοποίησης στον κ. Θεοδωράκη. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως το Κίνημα και η πρόεδρός του συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους, όπως φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Γεννηματά στις Βρυξέλλες, αλλά και από τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή, που θα αναδείξουν τα μέλη των τοπικών οργανώσεων και θα γράψουν την τελευταία πράξη του κόμματος σε οργανωτικό επίπεδο. Ενδεικτικό πως στη Χαρ. Τρικούπη όλα κυλούν όπως πριν είναι πως χθες το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τις επιτροπές που θα συμμετάσχουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για τις εθνικές, υπό τον Γ. Καμίνη και τον Μ. Χριστοδουλάκη αντίστοιχα. Αν αξίζει να επισημανθεί κάτι από τις εν λόγω λίστες, είναι πως υπάρχουν κανονικά μέλη του Ποταμιού.

«Όχι» σε συνεργασίες
Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης στην ίδια συνέντευξη (ΑΝΤ1), στην οποία αποκάλεσε «συντηρητικό» το Κίνημα, επεσήμανε κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως τάση αποχώρησης. «Δεν μπήκαμε στο Κίνημα για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό» ήταν η φράση του, η οποία αποτυπώνει πως στη ζυγαριά «πολιτικού κόστους έναντι πολιτικών απόψεων» υπερτερεί για εκείνον το δεύτερο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτησή του πως «ένας αρχηγός πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δεν θα πεθάνει».  Παράλληλα, εν μέσω φιλοφρονήσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε «γενναίο», ο κ. Θεοδωράκης διέψευσε τις φήμες ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει «τα ρεπό του Καμμένου». Ίδια αρνητική απάντηση έδωσε και στην ερώτηση αν υπάρχει σενάριο για συνεργασία με τη Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: «Για την κύρωση της συμφωνίας θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φορτσάκης στις Παρεμβάσεις: Τι θα κάνει η ΝΔ για το Σκοπιανό αν γίνει κυβέρνηση

ΑΚΟΜΑ: Κουβέλης: «Η τουρκική συμπεριφορά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συνιστά βαρβαρότητα»