Ν. Ξυδάκης: Οι πολιτικοί των Σκοπίων είναι εγκλωβισμένοι στον μεγαλοϊδεατισμό (Βίντεο)

Στην εκπομπή Παρεμβάσεις και καλεσμένος του Άκη Παυλόπουλου βρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης και μίλησε για το θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Για μεγαλοϊδεατισμό, αλυτρωτισμό αλλά και για υπαρξιακή αγωνία των Σκοπίων έκανε λόγο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης στις Παρεμβάσεις το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου.

Είπε ότι τα 26 χρόνια της ίδρυσης του κράτους των Σκοπίων δείχνουν ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ωρίμανση του, εν αντιθέσει με το Ελληνικό κράτος που έχει 200 χρόνια ζωής. “Το κράτος των Σκοπίων είναι νεαρό με μια πολύ μικρή κληρονομιά από την Γιουγκοσλαβία του Τίτο και με μια υπαρξιακή αγωνία η οποία ήδη ξεκινάει από την Γιουγκοσλαβία και φτάνει να γίνει κράτος το 1992 και να μην έχει αποκρυσταλλώσει μια σχέση με τον άμεσο γείτονα της. Με τον υπόλοιπο κόσμο έχει μια ξεκάθαρη θέση, την αναγνωρίζουν ως έχει, με πρώτες τις μεγάλες δυνάμεις.”

“Το πολιτικό προσωπικό των Σκοπίων αυτά τα 26 χρόνια είναι εν πολλοίς εγκυστωμένη και μπορεί αν βγάζουν και το μεροκάματο τους από τον αλυτρωτισμό, τον μεγαλοϊδεατισμό. Εδώ ο Γκρουέφσκι έφτασε στο κιτς, δηλαδή να τους φορέσει ένα “καπέλο”, μια ταυτότητα που ουδέποτε είχαν διεκδικήσει.”, τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

Δείτε παρακάτω τι είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στον Άκη Παυλόπουλο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουρουμπλής: «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» από το 1977»

Επίθεση Μπαμπινιώτη σε Κουρουμπλή: «Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας!»

Σκρέκας για Σκοπιανό: «Δεν μπορούμε να λάβουμε θέση για μία συμφωνία που δεν γνωρίζουμε»