Σήκωσαν πανό στον Παρθενώνα για τον Κουφοντίνα μέλη του Ρουβίκωνα

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, έφτασαν μέχρι τον βράχο της Ακρόπολης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που έχει δημοσιοποιηθεί από τους ίδιους, μία ομάδα τεσσάρων ατόμων στάθηκε μπροστά από το μνημείο του Παρθενώνα και σήκωσε ένα πανό γραμμένο στα αγγλικά με σκοπό, όπως αναφέρουν να απευθυνθούν και στο ξενόγλωσσο κοινό. Σύμφωνα με το σύνθημα αυτό “Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει τον απεργό πείνας – άδεια στον Δ. Κουφοντίνα”.

Σε κείμενο που ανάρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου, αναφέρουν ότι “για εμάς ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής και αυτό φυσικά παίζει ρόλο στην ένταση της αλληλεγγύης μας στον συγκεκριμένο αγώνα που δίνει”.

“Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιβεβαιώνει το «ντου» του Ρουβίκωνα το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Εξελίξεις στο Σκοπιανό – Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς για σύσκεψη με τον Τσίπρα

Ντου Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον Κουφοντίνα – Έφτασαν στην εσωτερική πύλη