Όλα τα βλέμματα στη βουλή – Ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του για την πρόταση μομφής

Μητσοτάκης

Έντονες διεργασίες και συνεννοήσεις πραγματοποιούνται μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής προκειμένου η συζήτηση της πρότασης μομφής για το Σκοπιανό που αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία να συζητηθεί με διαδικασία-εξπρές, ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση πιθανότατα να καταθέσει σήμερα την πρόταση δυσπιστίας αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι η συζήτηση της προτάσεως στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι η συζήτηση και ψήφιση της προτάσεως μομφής θα ολοκληρωνόταν έως το βράδυ του Σαββάτου. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο αναφέρεται ότι θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας καθώς από την πλειοψηφία θέλουν να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.

Από την άλλη πλευρά πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση προτάσεως μομφής διαρκεί έως και 3 ημέρες και πως είναι πρωτοφανές η Βουλή να βάζει τόσο σύντομη λήξη της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ψηφίζει τη συμφωνία η Φώφη – Δεν δέχεται όνομα κι εθνικότητα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας για Σκοπιανό: «Δεν θα κάνω δημοψήφισμα, δεν φοβάμαι τα συλλαλητήρια!» (video)

ΑΚΟΜΑ: Βορίδης: «Αν ο ΠτΔ δεν θέλει να δέχεται κριτική, να τηρεί αυτό που λέει το Σύνταγμα»