Η ΜΚΟ της Σίντι Λόπερ υποστηρίζει τους άστεγους της LGBTQ κοινότητας

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Σίντι Λόπερ είναι επικεφαλής έρευνας για το πώς οι πολιτειακές κυβερνήσεις στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το θέμα των άστεγων νέων – ειδικά της νεολαίας LGBTQ.

Το True Color Fund, η μη κερδοσκοπική οργάνωση της οποίας είναι συνιδρύτρια δημοσίευσε μία έκθεση για τον τρόπο με τον οποίο κάθε πολιτεία υποστηρίζει την παροχή υπηρεσιών, όπως η στέγαση και η ψυχική υγεία σε άστεγους νέους.

Σύμφωνα με την έκθεση οι πολιτείες με τις καλύτερες βαθμολογίες είναι – Ουάσινγκτον, Μασαχουσέτη, Καλιφόρνια και Κονέκτικατ – οι οποίες συγκέντρωσαν λιγότερους από 70 βαθμούς σε κλίμακα 100 πόντων.

Στη λίστα κατάταξης εξετάζεται αν τα κράτη έχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ψυχική υγεία και υπηρεσίες που απευθύνονται σε transgender νέους, συμπεριλαμβανομένης της ορμονοθεραπείας, σύμφωνα με το Page Six.

Τα στοιχεία της έρευνας συλλέχθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Εθνικής Νομοθεσίας για τους Άστεγους και τη Φτώχεια.

Στην αυτοβιογραφία της, η Λόπερ αποκάλυψε ότι ο πατριός της την παρενοχλούσε σεξουαλικά και είχε απειλήσει ότι θα βίαζε και την ίδια και τη μικρότερη αδελφή της. Η Σίντι Λόπερ πριν γίνει διάσημη Η Λόπερ έφυγε από το σπίτι της στα 17 όταν έπιασε τον πατριό της να την κοιτάει, ενώ έκανε μπάνιο. Δεν είχε καθόλου χρήματα και για να επιβιώσει, έκανε ό,τι δουλειά έβρισκε από σερβιτόρα μέχρι εξωτική χορεύτρια, όπου την αποκαλούσαν «Carrot», επειδή είχε κόκκινα μαλλιά. Πάθαινε συχνά κρίσεις πανικού και κλειδωνόταν στο ντουλάπι κάτω απ’ το νεροχύτη μέχρι να της περάσει….

Διαβάστε:
Έλενα Παπαρίζου: «Δεν πρέπει να έχουμε δεδομένο ότι μία καριέρα μπορεί να διαρκέσει για πάντα»