Άρση του απορρήτου επικοινωνιών και social media ρίχνουν φως στην υπόθεση αυτοχειρίας του 15χρόνου

Η άρση του απορρήτων των επικοινωνιών που είχε ο αυτόχειρας στην Αργυρούπολη αλλά κι όσα έγραφε στο ημερολόγιό του και στα social media αναμένεται να ρίξουν φως στην τραγική αυτή υπόθεση.

Οι πληροφορίες που έρχονται ώρα με την ώρα είναι συγκλονιστικές, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι καταθέσεις μελών της οικογένειάς του και φίλων του θα ξεκινήσουν από αύριο καθώς σήμερα το απόγευμα γίνεται η κηδεία του παιδιού.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου θα διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στον θάνατο τον 15χρόνο μαθητή.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης η οποία ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων. Άμεσα η εισαγγελέας αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν το 15χρονο παιδί στην αυτοκτονία, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», επικαλούμενο μαρτυρίες των φίλων του παιδιού,ο 14χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Ωστόσο μυστήριο παραμένει τι είναι αυτό που οδήγησε τον 14χρονο μαθητή στην αυτοχειρία αμέσως μετά μάλιστα από το πάρτι στο οποίο παρευρέθηκε ο ίδιος το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 12 το βράδυ.

Σύμφωνα με φίλη του καθώς και άτομα από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα.

Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 14χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Φως στην υπόθεση αναμένεται μάλιστα να ρίξει και το προσωπικό ημερολόγιο του αγοριού.

Ο αριστούχος μαθητής κατέγραφε συστηματικά τις σκέψεις και στιγμές της καθημερινότητάς του.

Το βασικό ερώτημα μέχρι στιγμής πάντως είναι το αν ο μαθητής είχε πέσει θύμα bullying, όπως ο ίδιος άφηνε να αποκαλυφθεί μέσα από τα σημειώματα που άφησε πριν δώσει τέλος στην ζωή του.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 15χρονος φαίνεται ότι ξεκίνησε να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες και οι αρμόδιοι διερευνούν αν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός που αντιμετώπισε.

Η κηδεία του μαθητή θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στον ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης.

Διαβάστε, επίσης: Σοκαρισμένη η κοινωνία της Αργυρούπολης από την υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου!