Απολύθηκε ο σκηνοθέτης των ταινιών Guardians of the Galaxy

Ο Τζέιμς Γκαν, δημιουργός των δύο πρώτων ταινιών Guardians Of The Galaxy της Marvel απολύθηκε από τα στούντιο και δεν θα σκηνοθετήσει την τρίτη ταινία των Φρουρών του Γαλαξία λόγω κάποιων παλαιών “αισχρών” και “απαράδεκτων” μηνυμάτων του στο Twitter, τα οποία ήρθαν τώρα στην επιφάνεια, επιβεβαίωσε η Disney στο AFP.

Στα tweets αυτά, τα οποία είχαν γραφεί μεταξύ του 2008 και του 2011, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε με χλευαστικό τρόπο θέματα όπως ο βιασμός και η παιδεραστία.

“Οι δηλώσεις που υπάρχουν στον λογαριασμό του Τζέιμς στο Twitter και η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτες και ασύμβατες με τις αξίες του στούντιό μας και εμείς λήξαμε την επαγγελματική μας σχέση μαζί του”, διευκρίνισε ο Άλαν Χορν, επικεφαλής των στούντιο της Walt Disney, μητρικής της Marvel, σε ανακοίνωσή του.

Αυτά τα παλιά μηνύματα στο Twitter ξεθάφτηκαν από πρόσωπα της δεξιάς και τη ακροδεξιάς που διάκεινται εχθρικά απέναντι στον Τζέιμς Γκαν, ο οποίος είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

“Πολλοί άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου γνωρίζουν ότι όταν ξεκίνησα με θεωρούσαν προβοκάτορα, κάνοντας ταινίες και ακραία αστεία για θέματα ταμπού”, αντέδρασε ο Τζέιμς Γκαν με μήνυμά του στο Twitter.

Επίσης σημείωσε ότι όταν έγραψε αυτά τα μηνύματα ήταν ένας “εντελώς διαφορετικός” άνθρωπος.

“Η περίοδος κατά την οποία έλεγα πράγματα μόνο για να σοκάρω και να προκαλέσω αντιδράσεις έχει τελειώσει”, πρόσθεσε.

Ο Τζέιμς Γκαν έχει σκηνοθετήσει τις δύο πρώτες ταινίες των Guardians of Galaxy το 2014 και το 2017. Η τρίτη ταινία της σειράς, η σκηνοθεσία της οποίας του είχε επίσης ανατεθεί, πρoβλέπεται να βγει στις αίθουσες το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Avengers Infinity War»: Διέλυσε το ρεκόρ θεάσεων μέσα σε μια μέρα

Απολαυστικό το νέο trailer του Deadpool 2 (Βίντεο)