Γερμανία: «Το μύθευμα μιας συμφωνίας», που δεν έχει πείσει τα ΜΜΕ

Την άποψη ότι δεν έχει αποσοβηθεί πλήρως η κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό εκφράζουν οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες, με το Spiegel να χαρακτηρίζει «μύθευμα» την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Στη διαμάχη με το CSU η Άνγκελα Μέρκελ υποχώρησε, προς το παρόν. Η επικείμενη απώλεια της εξουσίας εν μέσω μιας ευαίσθητης παγκόσμιας κατάστασης ήταν αυτό που έδινε ισχύ στον εκβιασμό καθώς και η επικείμενη ανταρσία. Όμως τίποτε δεν έχει λυθεί», τονίζει η εφημερίδα.

Καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος φοβόταν ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση του CSU από τον συνασπισμό θα θεωρούνταν ήττα από τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ σε μια δύσκολη κατάσταση μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, η Μέρκελ αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα με τον Ζέεχοφερ. Όμως μεταξύ τους υπάρχει εκεχειρία και όχι ειρήνη, εκτιμά η Welt.

«Το μύθευμα μιας συμφωνίας», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Der Spiegel.
«Η Ένωση προσποιείται ότι κατέληξε σε συμβιβασμό στη διαμάχη για τους αιτούντες άσυλο. Στην πραγματικότητα Μέρκελ και Ζέεχοφερ έχουν μεταφέρει τη διαμάχη. Στο SPD. Στην Αυστρία. Και μέχρι την επόμενη ευκαιρία», σημειώνει το περιοδικό.
«Εκ πρώτης όψεως όλα είναι καλά», σχολιάζει σε άλλο του άρθρο το Spiegel.

«Προσωπική διαμάχη, ανακοίνωση μιας παραίτησης, η παραλίγο ρήξη μεταξύ του CSU και του CDU: Η διαμάχη για τους αιτούντες άσυλο αφήνει βαθιές πληγές μεταξύ του Ζέεχοφερ και της Μέρκελ. Και τελικά τι αξίζει ο συμβιβασμός;», διερωτάται το περιοδικό.

Διαβάστε, επίσης: Η Γερμανία σε κρίση – Όλο το παρασκήνιο και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα