Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η κυβέρνηση αποσύρει την τροπολογία που έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διατύπωση. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση με την δικαιολογία: «Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την διατύπωση και θα το ξαναφέρουμε», διατύπωση που προφανώς έκανε το ίδιο το υπουργείο.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή 60% στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

Με την εν λόγω τροπολογία εξαιρούνται από το ανώτατο πλαφόν των 4.631 ευρώ οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των:

– προέδρων
– διευθυνόντων συμβούλων
– και εντεταλμένων συμβούλων
των συγκεκριμένων Δημοσίων Επιχειρήσεων και των θυγατρικών αυτών.

Αποδοχές, εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των συγκεκριμένων στελεχών, προβλέπεται να καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά σε κάθε περίπτωση όπως διευκρινίζεται δεν μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που ισοδυναμεί στα 7.483, 10ευρώ (8.314,56 Χ 90%).

Διαβάστε, επίσης: Αυξάνουν έως και 60% τους μισθούς των διοικητών ΔΕΚΟ