Ν. Μηταράκης: Λάθος να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

Στην εκπομπή Παρεμβάσεις καλεσμένος του Άκη Παυλόπουλου βρέθηκε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης και αναφέρθηκε για την “έξοδο” της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης είπε ότι είναι λάθος να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όταν χάθηκαν 80 δις ευρώ την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, βάζοντας στο στόχαστρο την διαπραγμάτευση του πρώην υπουργού οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βαρουφάκη, η οποία οδήγησε στον νόμο Κατρούγκαλου.

Αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί για όποιον κάνει αίτηση συνταξιοδότησης από το 2016 και μετά. “Όποιος βγαίνει σήμερα στην σύνταξη, με τον νόμο Κατρούγκαλου θα πάρει 35% λιγότερο απ’ότι θα έπαιρνε πριν. Το πρόβλημα τώρα είναι αν θα μειωθούν οι συντάξεις και αυτών που ήδη παίρνουν συντάξεις, οι οποίες όμως ήδη έχουν μειωθεί με την αύξηση των παρακρατήσεων, την αλλαγή του ΕΦΑΠΑΞ και άλλα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες μειώσεις «φωτιά» στις συντάξεις- Έως 350 ευρώ τον μήνα από το 2019

Στουρνάρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE

Η γραφειοκρατία μπλοκάρει την ανάπτυξη σε 7 από τις 10 ελληνικές επιχειρήσεις