Προβάδισμα ΝΔ και Κ. Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε νέα δημοσκόπηση

Το 23,3%, έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Kάπα Research για το «Έθνος της Κυριακής», που παράλληλα αναδεικνύει ότι η ανεργία και η αδυναμία του κοινωνικού κράτους αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ.

Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 3%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24%. Υψηλό είναι, ωστόσο, και το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε «κανένας από τους δύο».

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει αρνητική την υπογραφή της, ενώ το 30% των ερωτηθέντων θετική.

Σε άλλο ερώτημα: «Τι πιστεύετε ότι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση» το 56% δήλωσε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη σημερινή συμφωνία, ενώ το 23% θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία. Μόλις το 11% πιστεύει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία.

Τέλος, στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές το 50% απαντά αρνητικά και το 48% θετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα δημοσκόπηση: Κοντά σε διψήφιο αριθμό το προβάδισμα της ΝΔ έναντι στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: «Μαύρη τρύπα» «καταπίνει» τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αυτοδυναμία για ΝΔ