Προκλητική η Άγκυρα: Ζητά ανταλλαγή των «8» με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Η Άγκυρα απέστειλε επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Η Άγκυρα ξεπερνά πλέον κάθε όριο στις προκλήσεις της και με επίσημη επιστολή ζητά ξεκάθαρα την ανταλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά… διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα», η νέα αυτή προκλητική ενέργεια δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Σημειώνεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αποστολέας της επιστολής από την Άγκυρα είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 31 Μαΐου.

Σε αυτήν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος αξιωματικός κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αναφέρει ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Μάλιστα τους αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας αποτελεί η τελευταία παράγραφος της επιστολής.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρει: «Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία».

Στο τέλος απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ».

Δείτε, επίσης:Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με μία ματιά