Στην αντεπίθεση η Ρωσία: Επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Διάταγμα με το οποίο η Ρωσία επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, υπέγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το βήμα αυτό έρχεται ως απάντηση στην επιβολή δασμών από πλευράς ΗΠΑ στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου και αναμένεται να επηρεάσει προϊόντα, ανάλογα με εκείνα που παράγονται στη Ρωσία. Το ποσό των πρόσθετων τελών κυμαίνεται από 25% έως 40%.

Όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομίας Μαξίμ Ορέσκιν, οι πρόσθετοι δασμοί επιβλήθηκαν στις εισαγωγές οπτικών ινών, εξοπλισμών για έργα οδοποιίας, εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και σε εξοπλισμό για επεξεργασία μετάλλων και γεωτρήσεις.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εκτίμησε ότι οι ζημίες των Ρώσων εξαγωγέων από την επιβολή των αμερικανικών δασμών στα ρωσικά προϊόντα φθάνουν τα 537,6 εκατ. δολάρια.

Σε πρώτο στάδιο, το όφελος της Ρωσίας υπολογίζεται σε 87,6 εκατομμύρια δολάρια, είπε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της μετά τους δασμούς που επέβαλαν σήμερα στο μεταξύ τους εμπόριο οι ΗΠΑ και η Κίνα. Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει επίσης ότι ετοιμάζει μία λίστα με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα εισάγει νέους τελωνειακούς δασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ για δασμούς του Τραμπ: Έτοιμη η Ε.Ε. να απαντήσει με αντίμετρα

Μαρτυρία: Η Φυλακή Φόρσομ μετέτρεπε τους φυλακισμένους σε βασανιστές του εαυτού τους! [pics]

Ταϊλάνδη: «εκπνέει ο χρόνος» για τη διάσωση των 13 εγκλωβισμένων στη σπηλιά [picks]