Στουρνάρας: “αν η κυβέρνηση κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, οι επενδυτές θα κάνουν πίσω”

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι «οι αγορές περιμένουν» να δουν αν η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα, κι ότι θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους αρκεί για να καθησυχάσει τους επενδυτές.

“Από τη στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας οι αγορές θα ακολουθήσουν μια σκληρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου. Θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης αναφορικά με τις οικονομικές πολιτικές. Αν θεωρήσουν ότι υπαναχωρούμε, θα φύγουν. Αν νιώσουν ότι εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας, θα μας δώσουν μια ευκαιρία”, λέει.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, όπως το χρέος της που ανέρχεται στο 178% του ΑΕΠ και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αντιστοιχούν στο 45% των περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών και πρέπει να μειωθούν με εντατικές πωλήσεις και άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Διαβάστε, επίσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Ποίοι εξαιρούνται