Το πρώτο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Βίντεο)

Μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής ξεκινάει στο διάστημα.

Ένα ασυνήθιστο πειραματικό ρομπότ, που αιωρείται στον αέρα και διαθέτει πρόσωπο καρτούν, στάλθηκε σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Δ.Δ.Σ.) με έναν πύραυλο Falcon 9 της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας Space X, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ζυγίζει πέντε κιλά και διαθέτει 14 εσωτερικούς μικρούς κινητήρες, που θα του επιτρέπουν να ίπταται στις συνθήκες μειωμένης βαρύτητας στο εσωτερικό του Δ.Δ.Σ.

Το ρομπότ, με την ονομασία «Crew Interactive Mobile Companion» (Διαδραστικός Κινητός Σύντροφος Πληρώματος) και με το παρατσούκλι Cimon, προορίζεται να λειτουργήσει ως βοηθός των αστροναυτών χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη του.

Δείτε ένα βίντεο από την DW για το Cimon:

Σύμφωνα με το Space.com, το ρομπότ μπορεί να συνομιλεί με τους αστροναύτες και να γνωρίζει σε ποιον μιλάει χάρη στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Αν και το CIMON είναι αρκετά ευέλικτο για να αλληλεπιδρά με τον οποιοδήποτε, είναι περισσότερο “προσαρμοσμένο” στον αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA) Αλεξάντερ Γκέρστ, ο οποίος έφθασε στον Δ.Δ.Σ. νωρίτερα αυτό το μήνα. Η αποστολή του CIMON είναι να συνεργαστεί με τον Γκέρστ σε τρεις ξεχωριστές έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νανορομπότ κατασκεύασε το μικρότερο σπίτι στον κόσμο (Βίντεο)

Έρχονται τα ρομπότ «μάστορες» που θα συναρμολογούν έπιπλα (Βίντεο)

Γνωρίστε την «Σόφι», το πρώτο ρομποτικό ψάρι που μοιάζει με πραγματικό (Βίντεο)