Ελληνική Αστυνομία: Πώς γίνονται οι μπίζνες των ΜΚΟ με παράνομους μετανάστες στη Μυτιλήνη

Η δράση της οργάνωσης ξεκινά τουλάχιστον από το 2015. Τα μέλη της διευκόλυναν συστηματικά την παράνομη εισόδου αλλοδαπών στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου σε συνεργασία με τα οργανωμένα κυκλώματα.

Στόχος ήταν η αποκόμιση κέρδους από την λειτουργία της ΜΚΟ, είτε με την αποδοχή δωρεών, είτε με επιχορηγήσεις, είτε με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστοσελίδα δωρεών.

Όλα ξεκίνησαν για την εξάρθρωση της οργάνωσης όταν τον Φεβρουάριο πιάστηκαν επ’ αυτωφόρω ένας 24χρονος Γερμανός και μια 23χρονη από τη Συρία, μέλη της ΜΚΟ, να επιβαίνουν σε τζιπ με πλαστές πινακίδες στρατιωτικού τύπου έχοντας ναυτικούς ασυρμάτους.

Όλοι τους κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν και άλλα αδικήματα.

Από τότε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα ξεκίνησε εκτενής έρευνα, που κατέληξε στον σχηματισμό της ογκόδους δικογραφίας.

Ήδη συνελήφθησαν τρεις από τους εμπλεκόμενους, εκ των οποίων μόνον οι έξι είναι Έλληνες ενώ οι υπόλοιποι 24 είναι αλλοδαποί.

Οι συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο νησί της Λέσβου και ένας Έλληνας που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης.

Διαβάστε, επίσης:
Ντόρα Μπακογιάννη: «O Ρουβίκωνας μας κάνει ρόμπα διεθνώς- Η ασφάλεια είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες»