Δ.Παπαδημούλης: Τί είπε στο Ντιμιτρόφ για την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις ΕΕ-FYROM, απευθυνόμενος στο Νίκολα Ντιμιτρόφ, είπε τα εξής:

«Κύριε Ντιμιτρόφ,

Σας καλωσορίζω στη συνεδρίασή μας και θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά – και εσάς και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Κοτζιά, για την ιστορικής σημασίας συμφωνία που συνυπογράψατε και την οποία όπως διαπιστώνετε χαιρετίζουν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ευελπιστώ ότι στο δημοψήφισμα που θα οργανωθεί σε ένα περίπου μήνα στη χώρα σας, αυτή η συμφωνία θα εγκριθεί από το λαό σας, και έτσι η χώρα σας θα ονομάζεται, από τούδε και στο εξής, “Βόρεια Μακεδονία”, λύνοντας, με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο, μια διαμάχη που ταλαιπώρησε τους λαούς μας και τις χώρες μας για πολλές δεκαετίες.

Σημειώνω με ικανοποίηση τη δέσμευσή σας ως κυβέρνηση να προωθήσετε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας σας, όπως και όλων των Δυτικών Βαλκανίων.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η ελληνική κυβέρνηση και το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν ολόθερμα τη συμφωνία και περιμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ώστε να προχωρήσουμε και στα δικά μας βήματα.

Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχουν χώρες εκτός ΕΕ που κατά τη γνώμη σας εργάζονται για να μην υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία…»

Διαβάστε, επίσης:Handelsblatt: «ο Τσίπρας σχηματίζει την ομάδα του για τη “μητέρα των μαχών”»