Δεν τα κατάφερε στον τελικό η Σάκκαρη αλλά ανέβηκε στην παγκόσμια κατάταξη (Βίντεο)

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την ήττα στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά WTA. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν προβλημάτισε καθόλου τη Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, η οποία επικράτησε με 6-1, 6-0 σε μία ώρα και 15 λεπτά.

Αλλιώς θα φανταζόταν η Μαρία Σάκκαρη την παρουσία της στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά WTA. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν άντεξε απέναντι στην Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου και ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια ύστερα από μία ώρα και 15 λεπτά με 6-1, 6-0.

Στον τελικό του Silicon Valley Classic, που διεξήχθη στο Σαν Χοσέ, η Σάκκαρη υπέπεσε σε εύκολα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η 30χρονη Ρουμάνα, για την οποία αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας της. Η 23χρονη Ελληνίδα είχε μπόλικο άγχος και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο τάιμ άουτ έβαλε τα κλάματα.

Μπορεί να ηττήθηκε, αλλά με την παρουσία της σε αυτό το τουρνουά ανέβηκε στο Top 35 της WTA, θα της αποφέρει και το ποσό των 65.000 ευρώ. Μετά τον αγώνα, συνεχάρη την αντίπαλό της και ανέφερε: “Πραγματικά σου αξίζει που βρίσκεσαι εδώ”.

Πάντως με την πορεία της η Σάκκαρη κέρδισε 18 θέσεις και από το νούμερο 49 είναι πλέον στο 31, θέση που είναι η κορυφαία στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 η Λένα Δανιηλίδου είχε κατακτήσει τίτλο σε τουρνουά WTA, στην Αυστραλία, και αυτός θα ήταν ο δεύτερος για το ελληνικό γυναικείο τέννις αν η Σάκκαρη δεν είχε ηττηθεί από την Μπουζαρνέσκου.

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Σάκκαρη – Απέκλεισε την Βένους Ουίλιαμς (Βίντεο)

Επική ανατροπή και τελικός για την Μαρία Σάκκαρη (Βίντεο)

Στ. Τσιτσιπάς: «Έπαιξα καλά από την αρχή μέχρι το τέλος»