Θεανώ Φωτίου: “Οι συντάξεις είναι για εμάς εμβληματικές – «Δεν ξεχνάμε τη 13η”

«Εμείς δεν ξεχνάμε τη 13η σύνταξη, για εμάς είναι όρος και μέλλον. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις συντάξεις του ελληνικού λαού», τόνισε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Η κ. Φωτίου αναφερόμενη στο πλεόνασμα που εμφανίζει ο ΕΦΚΑ, είπε ότι «η κυβέρνηση απέδειξε ότι το ελλειμματικό σύστημα που επί σαράντα χρόνια «έβαζε μέσα» 1 δισ. ευρώ το κράτος κάθε χρόνο, πέρυσι όχι μόνο δεν το «έβαλε μέσα», αλλά υπερπλεόνασε, έβγαλε και παραπάνω», εκτιμώντας ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε:

«Με τη νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος, αποδείξαμε ότι ένα κράτος μπορεί να εξασφαλίσει τα γηρατειά των ανθρώπων που δούλεψαν, αλλά και όσων δούλεψαν λίγο με την εθνική σύνταξη. Με ένα σύστημα βιώσιμο, όχι μονίμως ελλειμματικό».

«Αυτοί προτείνουν ένα ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης, αυτή είναι η λογική τους, αυτά που στο τέλος καταρρέουν και οι άνθρωποι μένουν χωρίς σύνταξη, χωρίς τίποτε. Εμείς προτείνουμε ένα δημόσιο σύστημα ασφάλισης και σύνταξης», συνέχισε η κ. Φωτίου και τόνισε:

«Οι συντάξεις είναι για εμάς εμβληματικές. Το 2016 ο πρωθυπουργός έδωσε το υπερπλεόνασμα, ως 13η σύνταξη συμβολικά. Εμείς δεν ξεχνάμε την 13η σύνταξη, για εμάς είναι όρος και μέλλον. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις συντάξεις του ελληνικού λαού.

Αντίθετα, «ο «άλλος» κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις συντάξεις του ελληνικού λαού, γιατί έχει ιδιωτικές ασφαλίσεις, ο «άλλος» κόσμος που δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια, έκοψε αγρίως τις συντάξεις και σήμερα μας εγκαλούν, όπως τότε για «μονομερείς ενέργειες»».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις τελευταίες επαφές Μητσοτάκη στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες και για το θέμα των συντάξεων, η κ. Φωτίου είπε χαρακτηριστικά, «είναι το «Βάστα Ρόμελ γιατί καήκαμε!»».

Διαβάστε, επίσης: ΑΔΜΗΕ: Εξαιρετικά σπάνιο γεγονός το χθεσινό μπλακ άουτ