Νότιες Φιλιππίνες: 2 νεκροί και 37 τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Η πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τον οποίο είχαν κρύψει άγνωστοι πίσω από μια μοτοσικλέτα στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, και τραυμάτισε άλλους 37 κατά τη διάρκεια μιας τοπικής γιορτής και εμποροπανήγυρης στις νότιες Φιλιππίνες.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, δήλωσαν αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας, επεισόδιο που υπενθυμίζει την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία δρουν διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Η έκρηξη έγινε μπροστά σε έναν πάγκο με ρούχα κατά μήκος δρόμου στην Ισούλαν, στην επαρχία Σουλτάν Κουντάρατ, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια τοπική γιορτή.

Διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, ενώ δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επαρχία αυτή βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, το Μιντανάο. Στο νησί αυτό δρουν επί δεκαετίες μαοϊστές αντάρτες, αυτονομιστές αντάρτες, αλλά και οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο Μιντανάο εξακολουθεί να ισχύει στρατιωτικός νόμος ως το τέλος του χρόνου, μετά την πεντάμηνη κατοχή της πόλης Μαράουι από μια συμμαχία ανταρτών πιστών στο ΙΚ, την οποία τερμάτισε ο στρατός έπειτα από μια πολύμηνη επιχείρηση με τουλάχιστον χίλιους νεκρούς.

Η επίθεση καταγράφηκε έναν μήνα έπειτα από την έκρηξη αυτοκινήτου-βόμβας σε σημείο ελέγχου στο νησί Μπασίλαν, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 4 αμάχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:Νέα Καληδονία: Προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ειρηνικό μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση