Ξεκίνησε το αντιπλημμυρικό έργο για τη θωράκιση της Μάνδρας

Ξεκίνησαν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου της εκτροπής του  και της διευθέτησης του χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου μετά το «πράσινο φως», του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το έργο κρίσιμης σημασίας για την θωράκιση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας «ωρίμασε», δημοπρατήθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες.

Το έργο, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης στους χείμαρρους Σούρες σε συνολικό μήκος 1.780 μέτρων και Αγίας Αικατερίνης, σε συνολικό μήκος 1.400 μέτρων.

Ειδικότερα στον χείμαρρο Σούρες προβλέπεται επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια -υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, φύτευση της περιοχής πλησίον του ρέματος και κατασκευή τεχνικών έργων όπου το ρέμα διασταυρώνεται με οδούς.

Στον χείμαρρο Αγίας Αικατερίνης γίνεται μερική εκτροπή της πλημμυρικής παροχής του με αγωγό δια μέσου της οδού Κάλβου, ο οποίος θα εκβάλει στον χείμαρρο Σούρες και η υπόλοιπη πλημμυρική παροχή θα διοχετεύεται προς τον υφιστάμενο αγωγό Κοροπούλη.

Ο διαχωρισμός αυτός των παροχών, θα επιτευχθεί με τεχνικό έργο μερισμού που θα κατασκευασθεί εντός της κοίτης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και εκτός του Σχεδίου Πόλης Μάνδρας.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε, επίσης:Είπαν ψέματα για τη φωτιά και τους νεκρούς στο Μάτι (vid)