Ο καιρός, σήμερα, 26 Αυγούστου

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 αναμένεται άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν από νωρίς το πρωί στα δυτικά και την Κρήτη οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και την Κρήτη και κατόπιν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως νωρίς το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Αναλυτικά:

Αττική: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος. Στην Κρήτη πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε, επίσης: Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων με μια ματιά