Παίκτης της Βόλφσμπουργκ αρνήθηκε να φορέσει περιβραχιόνιο με τα χρώματα των γκέι

Ο γερμανικός σύλλογος, στην αρχή αυτής της περιόδου, ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί όλων των ομάδων ανδρών, γυναικών και νέων θα φορούν στο μανίκι τους τα χρώματα του ουράνιου τόξου ως “χειρονομία υποστήριξης” για τα κοινωνικά κινήματα των ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ (LGBT).

Συγκεκριμένα ο αθλητικός διευθυντής του Βόλφσμπουργκ Jörg Schmadtke εξήγησε ότι ο σύλλογος “υποστηρίζει μια ανεκτική κοινωνία” και θέλει να “έχει μια στάση κατά των διακρίσεων”.

Πολλοί έχουν υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, όχι όμως και ο Κροάτης Josip Brekalo, 20 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει να φέρει πάνω του το σύμβολο των γκέι.

“Πρέπει να πω ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω εντελώς αυτή τη δράση, διότι έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική μου πίστη, έχω θιγεί θρησκευτικά, είμαι καλά με τους ανθρώπους που ζουν διαφορετικό τρόπο ζωής. Αλλά εγώ δεν θέλω και δεν χρειάζεται να έχω πάνω μου ένα σύμβολο που τους αντιπροσωπεύει”, δήλωσε ο Μπράκαλο στον Kicker, σύμφωνα με το bulinews.com.

Ο Joshua Guilavogui, ο οποίος φορά το περιβραχιόνιο για την πρώτη ομάδα των ανδρών, κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει το μήνυμα που αντιπροσωπεύει το σύμβολο ουράνιου τόξου.

“Εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε σαν μοντέλα για τον κόσμο και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το σύμβολο του ουράνιου τόξου για να δείξουμε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο – ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή το φύλο που έχετε, που αγαπάτε, αν έχετε ένα σωματικό μειονέκτημα ή ποια είναι τα πιστεύω σας. Είναι για όλους.”

Ελπίζουμε να γίνει σεβαστή η απόφαση του Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Hλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφοδρές αντιδράσεις για την διαφήμιση με γκέι των Jumbo (vid)

Επιστολή διαμαρτυρίας στα Jumbo για την διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Εξώδικο στο Ραγκούση από Εκκλησία: Πες μας ποιοι είναι οι ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες!