Σήμερα, 31 Αυγούστου, θα ειπωθεί το «τελευταίο αντίο» στην Aretha Franklin

Η «βασίλισσα της soul» έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας και ο θάνατός της σκόρπισε βαθιά θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σορός της 76χρονης τραγουδίστριας εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Μουσείο Αφρο-αμερικανικής Ιστορίας «Charles H. Wright» του Ντιτρόιτ, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Αυγούστου, όπως χιλιάδες απλοί θαυμαστές της έσπευσαν να την ασπαστούν για τελευταία φορά.

Η επικήδεια τελετή, που θα λάβει χώρα στην εκκλησία «Greater Grace Temple» του Ντιτρόιτ, θα είναι ένας μεγαλοπρεπής εορτασμός της ζωής και του έργου της Aretha Franklin.

Η εκδήλωση θα έχει διάρκεια εξήμισι ώρες, από τις 8:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, σε τοπική ώρα και ο χώρος αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά, καλύπτοντας και τις 4.000 θέσεις του.

Στην τελετή θα τραγουδήσουν ζωντανά οι Steve Wonder, Ariana Grande, Jennifer Hudson, Fantasia, Faith Hill, Shirley Caesar, Chaka Khan και άλλοι, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton.

Από τις 8:30 έως τις 9:30, οι παρευρισκόμενοι θα θυμηθούν τα τραγούδια που ηχογράφησε η Aretha Franklin και θα ακολουθήσει μία μουσική εισαγωγή από την ορχήστρα της αξέχαστης ερμηνεύτριας (09:30 – 09:50).

Η Ariana Grande θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι στις 11:00, ο Stevie Wonder θα πραγματοποιήσει στις 14:35 το δικό του δεκάλεπτο αφιέρωμα και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Jennifer Holliday, πλαισιωμένη από χορωδία.

Η κηδεία της Aretha Franklin θα μεταδοθεί ζωντανά στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω διαφόρων τηλεοπτικών δικτύων και θα είναι επίσης διαθέσιμη για live streaming.

Η Aretha Franklin θα ταφεί στο κοιμητήριο του «Woodlawn» στο Ντιτρόιτ.

Πηγή:hit-channel.com

Διαβάστε, επίσης:Ο Στίβι Γουόντερ απέτισε φόρο τιμής σε Αρίθα Φράνκλιν και Τζον Μακέιν