Σ. Θεοδωράκης: Η έγνοια του κ. Τσίπρα είναι να δομήσει ένα νέο παραμύθι

«Οι πληροφορίες είναι ότι θα υπάρξει ένας ανασχηματισμός μεγάλος. Προφανώς ο κάθε πρωθυπουργός ψάχνει βελτιώσεις που θα του δώσουν μια ανάσα δημοσκοπική. Φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Το θέμα είναι οι προτεραιότητές σου. Αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες του κ. Τσίπρα είναι να δομήσει ένα καινούριο ψέμα για την ελληνική κοινωνία και όχι να δώσει αληθινές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό σε συνέντευξή του στη Σαμιακή Τηλεόραση, η οποία θα προβληθεί σήμερα στις 9 το βράδυ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη χώρα μετά το τέλος του Τρίτου Μνημονίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε: «Μετά τις 20 Αυγούστου, δεν μπορούμε να προσφύγουμε πια στο ευρωπαϊκό Ταμείο και πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για τη χώρα. Έχω πει ότι η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρουμε είναι ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα βασίζεται και στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει με δανεικά. Τα μνημόνια πρόσφεραν στην Ελλάδα περίπου 300 δισ., πρόσφεραν βέβαια και πολλά ανώφελα μέτρα και πολλά απαραίτητα μέτρα. Αλλά έτσι κι αλλιώς από δω και πέρα όπως σας είπα πριν, είμαστε μόνοι μας. Εάν λοιπόν το συνειδητοποιήσουμε, θα φερθούμε ελπίζω σαν το παιδί που κάποια στιγμή φεύγει από το σπίτι του και είναι υποχρεωμένο να κάνει μόνο του τα σταθερά βήματα μπροστά. Αυτή είναι η ελπίδα μου και ελπίζω να εκφραστεί και στις εκλογές. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο λαϊκισμός δεν τους έχει οδηγήσει πουθενά. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που θα τολμήσουν να συγκρουστούν με τα λάθη του παρελθόντος και θα βάλουν ένα σχέδιο μπροστά».

Σχετικά με τις συνεργασίες, επανέλαβε πως το Ποτάμι δεν πρόκειται να μετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Αν και αυτήν την κουβέντα θα μπορέσουμε την κάνουμε και προεκλογικά λίγο πληρέστερα, να σας δώσω μια καταρχήν απάντηση. Εμείς έχουμε κάποια πράγματα τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συνδυαστούν με τη σημερινή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προφανώς αυτό το μοντέλο και το πολιτικό παράδειγμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: «Η έξοδος από τα μνημόνια είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για τη χώρα»

Σκουρλέτης και Παππάς διεκδικούν τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ