Την κήρυξη του Δήμου Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά η Περιφέρεια Αττικής

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ύδρας κ.Γ. Κουκουδάκης ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση στο νησί, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει παραμένει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα.

Η Ύδρα παραμένει χωρίς ρεύμα και ακολούθως χωρίς νερό από τις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί από άγνωστη έως τώρα αιτία.
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί και ήδη τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί.

Διαβάστε, επίσης:Energa: Το βούλευμα για την αποφυλάκιση Φλώρου ζητεί το υπουργείο Δικαιοσύνης