Φονική πυρκαγιά: Στους 80 οι ταυτοποιημένοι νεκροί – Οκτώ οι αγνοούμενοι

Ταυτοποιήθηκαν και άλλες σοροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων αναγνωρίστηκαν ως τώρα σε 80. Οκτώ εξακολουθούν να αγνοούνται και 11 να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ανεύρεση των αγνοουμένων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ραφήνας, Εύβοιας και Μακρονήσου.
Για την οικονομική στήριξη των πληγέντων, από χθες και ως τις 30 Οκτωβρίου οι υπηρεσίες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ καθημερινά θα δέχονται τις αιτήσεις για το επίδομα των 5.000 ευρώ και το έκτακτο βοήθημα των περίπου 600 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας δίπλα στο Δημαρχείο, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα στην αφετηρία έναρξης της μαραθώνιας διαδρομής, στο ΚΑΠΗ Κινέτας και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Δήμο Παπάγου.

Από το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινωθεί επίδομα 10.000 ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων και από τον ΟΠΕΚΑ μηνιαίο επίδομα των 1.000 ευρώ στα προστατευόμενα τέκνα τους.

Επίσης, ως στις 20 Αυγούστου θα καταβληθούν δύο εφάπαξ μηνιαίες συντάξεις στους πυρόπληκτους συνταξιούχους και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Σε επίπεδο υποδομών, στο μεγαλύτερο μέρος αποκαταστάθηκε το δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι δρόμοι έχουν καθαριστεί και από χθες Τρίτη ξεκίνησε το έργο υλοτόμησης με τους καμένους κορμούς των δέντρων να χρησιμοποιηθούν άμεσα στα αντιπλημμυρικά έργα. Εξάλλου, αίτημα στις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας υπέβαλε ο Συνήγορος του Καταναλωτή προκειμένου να επισπεύσουν την αποκατάσταση των δικτύων και των υπηρεσιών τους στις πληγείσες περιοχές.

Στη διάθεση των πολιτών δρομολογήθηκαν αστικά λεωφορεία στη γραμμή Ραφήνα, Μάτι, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη με τέρμα το Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα.

Διαβάστε, επίσης:Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για επίδομα ανεργίας σε εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων