Β. Λεβέντης: «Σοβαρός λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι το Σκοπιανό»

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση προπαγανδίζει και παίζει με τις ζωές των συνταξιούχων προκειμένου να πιστωθεί πολιτικά οφέλη», εξέφρασε o Βασίλης Λεβέντης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη «Νέα Τηλεόραση» ερωτηθείς για τις συντάξεις.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε το θέμα δύσκολο και πολύπλοκο και κατέθεσε την άποψη ότι για να μην κοπούν οι συντάξεις, πρέπει να γίνει τριετής προγραμματισμός μέχρι το 2021 και να βρεθούν ισοδύναμα έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές και να πειστούν ότι πρέπει να αλλάξει το μέτρο της μείωσης των συντάξεων. «Αυτό είναι πολύ δύσκολο», όπως είπε, «και αυτό που πιθανόν θα γίνει είναι να κερδίσει η κυβέρνηση μια εξάμηνη παράταση».

Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η Ένωση Κεντρώων την Κυριακή των εκλογών θα στείλει στο πρώτο κόμμα τα σημεία και τις θέσεις του κόμματός μας. Όποια κυβέρνηση τα κάνει δεκτά, αυτή θα στηρίξουμε ψηφίζοντας τα νομοσχέδια στη Βουλή, χωρίς καρέκλες, χωρίς υπουργεία, χωρίς εξουσία».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ο κ. Τσίπρας να αιφνιδιάσει μετά τη ΔΕΘ. «Σοβαρός λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι το Σκοπιανό» είπε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να παραδώσει την “ καυτή” πατάτα στον Κ. Μητσοτάκη και να βγάλει αυτός τα κάστανα από τη φωτιά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Έτσι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει στην πλάτη του όλη την προδοσία και αυτό πολιτικά είναι έξυπνο και το Μαξίμου φαίνεται να το έχει στην προμετωπίδα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεβέντης: Προβλέπω αιφνίδιες εκλογές τον χειμώνα

Λεβέντης για Σκοπιανό: «Μειοδοσία η συμφωνία, κάντε δημοψήφισμα» (video)

Β. Λεβέντης σε Αλ. Τσίπρα: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία