Ζακ Κωστόπουλος: Ποιος ήταν ο νεαρός που έπεσε νεκρός στην Ομόνοια

Ο Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα στην οδό Γλαδστώνος, είναι το άτομο που επιχείρησε -υπό την επήρεια ναρκωτικών- να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του:
Είμαι 30 χρονών, Drag Queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδερφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είναι μια Drag Queen οροθετική τ-σούλα!

Ο Κωστόπουλος αρθογραφούσε για θέματα των ΛΟΑΤΚΙ και άλλα κοινωνικά ζητήματα σε διάφορα σάιτ και εφημερίδες, ενώ συμμετείχε σε ακτιβισμούς και drag shows. Ξεχωρίζει το απόσπασμα από πρόσφατη συνέντευξή του στο 3pointmagazine:

«Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο. Για παράδειγμα, την επίθεση που δέχτηκα ως περιστατικό όταν το έγραψα, στο Facebook είχα θεωρητική αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Όμως σκεφτόμουν από όλους εσάς όταν το βλέπετε στο δρόμο, γιατί δεν κάνετε κάτι;».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος:

 

 

Διαβάστε, επίσης:Τί δήλωσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, στην Ομόνοια- η υπεράσπισή του