Κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις – Είναι εκτός πραγματικότητας

Μετά το Reuters, και την Κομισιόν, τώρα και η κυβέρνηση διαψεύδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις συντάξεις.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με τους δανειστές ανέφερε ότι «αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση», σύμφωνα με το in.gr.

Σύμφωνα τώρα με το Πρώτο Θέμα, η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι στις συναντήσεις με τους θεσμούς, δεν «κλείδωσε» ούτε καν το πακέτο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αλλά μένουν ανοικτά πόσο θα κοστίσει και πώς ή πότε θα εφαρμοστούν, για κάποια τουλάχιστον από τα μέτρα.

«Αυτό που έγινε στις συζητήσεις με τους θεσμούς ήταν ότι συμφωνήθηκε το δημοσιονομικό κόστος για κάποια από τα μέτρα (ΕΝΦΙΑ, μείωση φόρου επιχειρήσεων κλπ) τα οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες διαφορές αλλά έχει γίνει σύγκλιση. Θα γίνουν τεχνικά κλιμάκια που θα εξετάσουν πολλά θέματα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «συμφωνήσαμε σε κάποια μέτρα ποιο θα ήταν το δημοσιονομικό κόστος αν τα κάναμε, συμφωνήσαμε για το πώς θα συγκλίνουμε για το πόσος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος (αν είναι πχ 850 εκατ. ευρώ όπως λένε οι θεσμοί ή αν είναι λίγο λιγότερα ή παραπάνω), ανταλλάξαμε απόψεις για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, συζητήσεων την διαδικασία για το τι και πώς θα γίνει με τον κατώτατο μισθό, και η συζήτηση συνεχίζεται»…

Επιβεβαίωσε δε ότι αν και κοστολογήθηκαν, δεν συμφωνήθηκε ποιες δεσμεύσεις θα εφαρμοστούν το 2019 και ποιες το 2020 ή πιο μετά. «Εξαρτάται από τον δημοσιονομικό χώρο» λένε στην κυβέρνηση που θα ζυγίσουν επίσης τις επιπτώσεις τους, όπως και οι θεσμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Reuters διαψεύδει το ΑΠΕ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για μη περικοπή συντάξεων

Ύποπτοι για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, στελέχη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ & τραπεζών

ΚΙΝΑΛ: «Fake news με εντολή Μαξίμου οι πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις»