Κ. Κρέτσου: Η Ελλάδα στις καλύτερες επιδόσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων το 2014-2020

Η Ελλάδα είχε ποσοστό απορρόφησης 100% των ευρωπαϊκών κονδυλίων την περίοδο 2007-2013 και ως προς την υλοποίηση την περίοδο 2014-2020 είχε ένα από τα καλύτερα ποσοστά επιδόσεων, τόνισε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, στη διάρκεια συζήτησης που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον αντιπρόεδρο του Σώματος και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η αναθεώρηση του κανονισμού συνοχής και τα ειδικά μέτρα για την Ελλάδα πέτυχαν το στόχο τους, και βλέπω ότι το παραδεχόμαστε αυτό όλοι εδώ. Η Ελλάδα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ένεση ρευστότητας όμως έγινε, και επενδύσεις, που ευνόησαν την πραγματική οικονομία. Όλα αυτά μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφεραν αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Επίσης, η κ. Κρέτσου σημείωσε πως η έως τώρα πρόοδος θα πρέπει να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την Ελλάδα, για να συνεχίσει να ενισχύει τον αγωγό αυτό, που θα επιτρέψει σε ώριμα προγράμματα να γεννηθούν και να προχωρήσουν, να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη στις ελληνικές αρχές για να διευκολύνει την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. «Θα ήθελα να πω ότι ο κανονισμός 1839/ 2015 πέτυχε 100%. Και αυτό το ομολογούν οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων, με τη θλιβερή εξαίρεση της άκρας δεξιάς, η οποία θέλει τη διάλυση της Ευρώπης και δεν πιστεύει στις πολιτικές συνοχής», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης. «Ενώ τον Ιούλιο του 2015 συζητούσαμε για το Grexit της Ελλάδας από το ευρώ, τώρα συζητάμε για το Grexit της Ελλάδας από τα μνημόνια. Και αυτή είναι μια ιστορία επιτυχίας όχι μόνο για την πατρίδα μου, αλλά και για την Κομισιόν, και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης: Ξενογιαννακοπούλου:«είναι ώριμη η στιγμή για να συναντηθούν ξανά οι ευρύτερες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις»