Συλλήψεις υπόπτων, στη Σλοβακία, για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Η αστυνομία της Σλοβακίας συνέλαβε υπόπτους για τον φόνο του δημοσιογράφου που ερευνούσε για υποθέσεις διαφθοράς Γιαν Κούτσιακ και της μνηστής του, μετέδωσαν σήμερα ορισμένα σλοβακικά Μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από δικηγόρο της οικογένειας του δημοσιογράφου, η δολοφονία του οποίου πριν από επτά μήνες συγκλόνισε τη Σλοβακία και προκάλεσε οργή για τη δημόσια διαφθορά και τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στη χώρα από την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

«Τις πρώτες ώρες της σημερινής ημέρας η αστυνομία συνέλαβε υπόπτους για τον φόνο εκ προμελέτης του Γιαν Κούτσιακ και της (μνηστής του) Μαρτίνα Κουσνίροβα», δηλώνει ο δικηγόρος Ντάνιελ Λίπσικ στο Facebook, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε μήνυμα κειμένου που απέστειλε στο Reuters μέσω τηλεφώνου, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι τον ενημέρωσε η εισαγγελία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην ιστοσελίδα της στο Facebook ότι συνέλαβε ανθρώπους που είναι ύποπτοι για βίαια εγκλήματα και ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει στο πλαίσιο ποιας υπόθεσης. Επίσης εκπρόσωπός της αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γιαν Κούτσιακ, ο Σλοβάκος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε μαζί με τη σύντροφό του μέσα στο σπίτι του, ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την διαφθορά σε υψηλόβαθμο επίπεδο, στην οποία εμπλέκεται η ιταλική μαφία και Σλοβάκοι πολίτικοι , αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ο ενημερωτικός ιστότοπος στον οποίο εργαζόταν.

Ο 27χρονος Κούτσιακ εργαζόταν για τον ιστότοπο aktuality.sk, που ανήκει στον γερμανικό όμιλο Axel Springer και στον ελβετικό Ringier. Αυτός εξειδικευόταν σε υποθέσεις διαφθοράς, μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούσαν πιθανούς δεσμούς ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο και το κόμμα SMER-SD του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Διαβάστε, επίσης:Μαζικές αγορές γερμανικών πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες