Σύγκρουση  δύο τρένων με 100 τραυματίες στο Γιοχάνεσμπουργκ [vid]

Σκηνές χάους επικράτησαν μετά την δύο επιβατικών τρένων στη Νότια Αφρική από την οποία έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, στην πόλη Σέλμπι, στη Νότια Αφρική, με τους αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι μερικοί επιβάτες κατάφεραν να αναρριχηθούν από τα κατεστραμμένα τρένα, ενώ οι τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους νοσοκόμους και τους γιατρούς που έσπευσαν στο σημείο.

Ο Ράσελ Μέρινγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων ER24, δήλωσε στο BNO News ότι «Οι παραϊατρικοί υπάλληλοι της ER24, μαζί με πολλές άλλες υπηρεσίες, έφτασαν στη σκηνή και βρήκαν και τα δύο τρένα σε όρθια θέση. Πολλοί άνθρωποι είχαν ήδη αναρριχηθεί από τα βαγόνια και περπατούσαν.

Σωστικά συνεργεία και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο όπου και επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τραυματιών.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη διακομισθεί σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μερικοί επιβάτες ήταν σε θέση να εγκαταλείψουν τα συντρίμμια και να τύχουν περίθαλψης από ιατρούς και νοσηλευτές επί τόπου. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως θέλουν τους τραυματίες να μην έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα από την σύγκρουση, ενώ τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

 

Διαβάστε, επίσης:Απίστευτες εικόνες πάνω από τις Άλπεις μέσα από τα «μάτια» ενός αετού (Βίντεο)