Υπουργός Εθνικής Άμυνας: “οι ένοπλες δυνάμεις, έχουν προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο”

Ρήγας: Ο στρατός είναι σε ετοιμότητα και έτοιμος να συνδράμει σε περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο» μίλησε πολύ κολακευτικά για τις ένοπλες δυνάμεις και το ρόλο τους στην κοινωνία. Ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα με διάθεση να συμβάλει με την αρωγή του στους πολίτες,δήλωσε.

Για την έρευνα της OLAF για να κονδύλια για το προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι δεν έχει απορροφηθεί το σύνολο των χρημάτων ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ καθώς η συνολική του διάρκεια είναι μέχρι το 2021.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Ρήγας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθώς είναι πολλοί αυστηροί οι όροι απορρόφησης αυτών των ποσών, σημείωσε ότι σωστά η OLAF κάνει τη διερεύνηση, και πως η Νέα Δημοκρατία απλά διαδίδει fake news.

Για τις κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση περί παροχών σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά και για τους ένστολους, το Υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει τους όρους με τους οποίους αυτά θα δοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Για τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σημείωσε ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει βελτίωση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα προς όφελος και των δύο λαών.

Διαβάστε, επίσης:Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ;