ΥΠΡΟΠΟ σε ΝΔ: ” Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση”

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ για τη Σ.Ζαχαράκη.

Και προσθέτει: «Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της αστυνομίας και της τόνισε ότι «η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Διαβάστε, επίσης: Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ έχει άρνηση διαλόγου με την Αριστερά και έντονο αντικυβερνητισμό