Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης»

Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες, όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης, όλα όσα υποτίθεται πως αποστρέφεται» εκφράζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χωρίς λαϊκίστικες κορώνες, με μοναδικό γνώμονα τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου» θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός του σπιράλ της κρίσης.

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων η κ. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι αντιστέκεται σε όσα ο ίδιος ψήφισε» και καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ για ακύρωση και όχι αναστολή των μειώσεων.

Ερωτηθείσα γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κεφαλογιάννη απαντά λέγοντας: «Γιατί ο κ. Τσίπρας έχει ήδη κριθεί» και εξηγεί ότι «οι πολίτες γνωρίζουν και θα επιλέξουν αυτόν που καταθέτει πλήρες και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα, που έχει αξιοπιστία, που επιδιώκει τη σύνθεση και τη συμπόρευση αντί του διχασμού, που έχει όραμα για το αύριο της χώρας και δεν αναμασά παρωχημένες ιδέες περασμένων δεκαετιών».

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά» και ξεκαθαρίζει ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να επικυρωθεί από τη ΝΔ στη Βουλή».

Τέλος, σχολιάζοντας την αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη η κ. Κεφαλογιάννη εκφράζει την ανησυχία της και δηλώνει ότι «ο κίνδυνος είναι παντού και δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε» για αυτό και προτρέπει «στις ευρωεκλογές να ψηφίσουμε με λογική, χωρίς θυμό και χωρίς να παρασυρθούμε από τα εύκολα λόγια των λαϊκιστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Μητσοτάκης: Ντροπή για τη Μακεδονία η συμφωνία των Πρεσπών – Θα την καταψηφίσουμε (Vid)

Σταϊκούρας: Άτολμες και αποσπασματικές» οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη