Η καφετέρια Da Capo, στην καρδιά του Κολωνακίου, λειτουργούσε με κλεμμένο ρεύμα

Στο θρυλικό αυτό καφέ συχνάζουν πολιτικοί, άτομα των media, μεγαλοεπιχειρηματίες, μοντέλα, ηθοποιοί και τακτικοί θαμώνες για οφθαλμόλουτρο.

Ασκήθηκε δίωξη κατά του υπευθύνου του καταστήματος και της επιχείρησης και η υπόθεση πήρε το δρόμο για τον εισαγγελέα. Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε πως το «ρολόι» δεν έγραφε σχεδόν τίποτα από την ημερήσια κατανάλωση αφού στα χαρτιά είναι κλειστό. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να στηθεί επιχείρηση με τη βοήθεια της Αστυνομίας για να αποδειχθεί η εν λόγω ρευματοκλοπή.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Ήταν λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ μπήκαν στο κοσμικό στέκι και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να τους ακολουθήσει στο Α.Τ. Συντάγματος.

Εκεί ασκήθηκε δίωξη για ρευματοκλοπή τόσο στον 45χρονο ημεδαπό όσο και στην επιχείρηση, με τον υπεύθυνο λειτουργίας να αφήνεται ελεύθερος. Πλέον η δικογραφία που σχηματίστηκε πέρασε στη Δικαιοσύνη. Να σημειώσουμε ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για αρκετές ημέρες έκαναν έρευνες στο Κολωνάκι. Κάπως έτσι διαπιστώθηκε ότι το Da Capo έκλεβε ρεύμα, λόγω μίας πατέντας που είχε γίνει στο «ρολόι» με αποτέλεσμα να γράφει ελάχιστη ημερήσια κατανάλωση -καμία σχέση με την πραγματική.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διερευνά το ύψος της ζημιάς και αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόστιμο το οποίο θα επιβληθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε, επίσης:Αποκαλύψεις στις Παρεμβάσεις: Έδωσαν επιδόματα από το «παράθυρο» σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ