Δολοφονία Κασόγκι: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου» και η διαταγή μέσω skype

Οι αποκαλύψεις του τουρκικού Τύπου γίνονται μία ημέρα πριν από τη προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Ερντογάν κατά την οποία έχει δεσμευθεί να πει «όλη την αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο  Saud al-Qahtani, το δεξί χέρι του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν αυτός που οργάνωσε τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας εντολές μέσω Skype, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο al-Qahtani συνομίλησε μάλιστα με τον Κασόγκι μέσω Skype και εκτόξευσε βρισιές και κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματούχους.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», ανέφερε ο al-Qahtani σύμφωνα με τουρκική πηγή. Δεν έχει διαπιστωθεί ωστόσο αν τελικά το δεξί χέρι του πρίγκιπα παρακολούθησε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ή απλά πείστηκε γι’ αυτή μέσω των «αποδεικτικών στοιχείων».

Από εκεί και πέρα κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έχει να κάνει με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το κανάλι A Haber μετέδωσε το υλικό, όπου φαίνονται τρεις άνδρες με κουστούμια να κόβουν έγγραφα και στη συνέχεια να τα καίνε σε ένα βαρέλι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται με τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Πηγή: Reauters

Διαβάστε, επίσης:Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι», λέει ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος Τουρκίας