Κοτζιάς: Αθλιότητες τα περί μυστικών κονδυλίων – Είμαι  ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής που έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών»: αυτό δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.

Ο Νίκος Κοτζιάς έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών χαμογελαστός, δηλώνοντας παράλληλα στους δημοσιογράφους ότι είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός.

«Τη μισή μου επαγγελματική ζωή την έχω περάσει εδώ» είπε ο κ. Κοτζιάς, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε να μετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο για να διδάξει.
«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες.

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.
«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του “Μακεδονικού” με την υποστήριξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Στις 11.00 ακολούθησε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΞ κατά την οποία ο απερχόμενος υπουργός έκανε απολογισμό του έργου του. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γα τη δυνατότητα να μετρηθεί με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Πάντα είμαστε μικρότεροι από τα προβλήματα αλλά μεγαλώνουμε στην προσπάθεια να τα αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και τους βουλευτές των Σκοπίων που ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση. «Φεύγω ευτυχισμένος γιατί κάναμε ένα βήμα στο Σκοπιανό και θέλω να ευχαριστήσω τον Ζάεφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν τη Συμφωνία. Αποδείξαμε ότι τα περί μυστικής διπλωματίας δεν ισχύουν».

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για τα μυστικά κονδύλια που υπήρξε η αφορμή για την κόντρα και την παραίτηση από το ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Φτιάξαμε ένα ειδικό νόμο για τα απόρρητα τα οποία ελέγχονται και εγκρίνονται από το συμβούλιο και πάνε απευθείας στη Βουλή. Μερικοί από τη Βουλή νομίζουν ότι μπορεί να βγάλουν τα απόρρητα στη δημοσιότητα. Αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για τα απόρρητα δείχνουν ότι λείπει η σοβαρότητα».

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του ευχαριστώντας τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του.

 

Σημειώνεται ότι στις 13.00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε, επίσης:Τσίπρας για παραίτηση Κοτζιά: «Για μένα το θέμα έχει λήξει, δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια»