Νέα τμήματα στο τείχος της Απαγορευμένης Πόλης ανοικτά για το κοινό

Ανοικτά για το κοινό είναι κατά την εβδομαδιαία αργία της Εθνικής Ημέρας στην Κίνα και νέα τμήματα του τείχους που περιβάλλει την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο άνοιξαν για το κοινό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Beijing Daily.

Το Μουσείο του Παλατιού στην Απαγορευμένη Πόλη άνοιξε το νότιο, το ανατολικό και το βόρειο τμήμα του τείχους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως μη προσβάσιμο για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να περπατήσουν στο τείχος και να θαυμάσουν έτσι τα τρία τέταρτα του παλατιού.

Χτισμένο στα 1400, το τείχος της Απαγορευμένης Πόλης είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο τείχος παλατιού στην Κίνα, με μήκος 3.437,6 μέτρων. Έχει ύψος 9,3 μέτρα, ενώ το πλάτος του ξεκινά από τα 8,55 μέτρα στη βάση του και φθάνει στα 6,63 μέτρα στο πάνω μέρος. Το τείχος έχει μία πύλη σε κάθε πλευρά, ενώ στις τέσσερις γωνίες υπάρχουν πύργοι.

Σύμφωνα με τον Σαν Τζισιάνκ, έφορο στο Μουσείο του Παλατιού, και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στόχος της κίνησης αυτής ήταν να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επισκεπτών και να δοθεί στον κόσμο η ευκαιρία να θαυμάσει τα πολιτιστικά μνημεία. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που έχει δείξει ο κόσμος είναι ότι έχουν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια εισόδου έως και την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σημαντικά εκθέματα «Από την απαγορευμένη πόλη» στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» στο Μουσείο Ηρακλειδών

«Γίγαντες» 5000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Κίνα-Βίντεο