Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνει η διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών. Για τη διαρροή διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα η οποία ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων.

Έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με δημοσιεύματα που περιείχαν πληροφορίες για τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.
Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. H τελευταία ενημέρωση έγινε την 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων ζήτησε επίμονα την παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων τονίζοντας πως όλα τα υπουργεία οφείλουν να έχουν διαφάνεια γιατί διαχειρίζονται κρατικό χρήμα.

Διαβάστε, επίσης:Δημοσκόπηση: Διψήφιο το προβάδισμα για ΝΔ – Κλειδωνίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ