«Παρμενίων 2018»:Την Τρίτη θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας

Η έναρξη του συναγερμού θα έχει αυξομειούμενη ένταση, ενώ η λήξη θα χαρακτηρίζεται από σταθερή ένταξη ήχου.

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (9 Οκτωβρίου) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018».

Στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). Επίσης, στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Γιατί γίνεται η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.
δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

 

Διαβάστε, επίσης:Πώς και πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης- δείτε αν το δικαιούστε