Στη δημοσιότητα νέα μαρτυρία για την υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο αυτόπτης μάρτυρας φοβόταν πάρα πολύ να μιλήσει, καθώς συγκεκριμένοι άνθρωποι τον απείλησαν για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Σοκάρει επίσης η φράση που άκουσε από το στόμα της ατυχούς Λαγούδη πριν την πυρπόλυσή της: «Αφήστε με!», φώναζε στους δολοφόνους της πριν την κάψουν ζωντανή.

Ο μάρτυρας περιγράφει στην κατάθεσή του όσα ο ίδιος είδε και άκουσε καθώς βρισκόταν στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η 44χρονη μητέρα.

Μέρος της κατάθεσης παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Μαζί» του ΣΚΑΪ:

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο αυτόπτης μάρτυρας φοβόταν πάρα πολύ να μιλήσει, καθώς συγκεκριμένοι άνθρωποι τον απείλησαν.
Αναγκάστηκε μάλιστα κάποια στιγμή να αλλάξει την κατάθεσή του και κλήθηκε ξανά από τον εισαγγελέα, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί την άλλαξες;».
Αυτοί που φέρονται να τον απείλησαν, του είπαν «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, δεν θα πεις αυτά», ενώ του τόνισαν συγκεκριμένα τι να υποστηρίξει στη νέα κατάθεσή του. Τον «συμβούλεψαν» έτσι να πει πως αυτά που άκουγε ήταν ομιλίες της Λαγούδη στο κινητό της τηλέφωνο και όχι με άλλον άνθρωπο που είχε φυσική παρουσία.
Για τις απειλές, ο μάρτυρας ενημέρωσε πάντως και τον εισαγγελέα, ο οποίος τον πήρε από «κοντά» και εξέτασε την υπόθεση βήμα-βήμα από την αρχή.
Η προσωπική μάλιστα έρευνα του εισαγγελέα έφερε στο φως και άλλα συγκλονιστικά στοιχεία που ενισχύουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας  της άτυχης Ειρήνης Λαγούδη.

Αναλυτικά η κατάθεση του μάρτυρα – όλος ο διάλογος:

Μάρτυρας: Ήμουν εκεί από πάνω στο βουνό. Ένα μεγάλο αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στην ερημιά. Στην παραλία Φωτμού.

Εισαγγελέας: Πόση ώρα ήταν εκεί;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι. Ήταν πολλή ώρα εκεί αυτό το αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα ήρθε και ένα μικρότερο αυτοκίνητο. Από μέσα βγήκε μια κοπέλα.

Εισαγγελέας: Τί έκανε;

Μάρτυρας: Περπάτησε. Πήγε κοντά στο άλλο αυτοκίνητο. Ένας άνδρας βγήκε από το μεγάλο όχημα. Η κοπέλα πήγε κοντά του. Κατάλαβα ότι γνωρίζονταν. Άρχισαν να μιλάνε. Λίγο αργότερα άκουσα φωνές. Κατάλαβα ότι τσακώνονταν. Η γυναίκα φώναζε. Αυτό μου έκανε εντύπωση και κοίταξα πιο προσεκτικά. Βρισκόμουν σε μεγάλη απόσταση.

Εισαγγελέας: Υπήρχε άλλος εκεί;

Μάρτυρας: Μέχρι εκείνη τη στιγμή όχι.Ξαφνικά όμως είδα δύο άλλους άνδρες να πλησιάζουν την κοπέλα από πίσω. Μετά κατάλαβα ότι ήταν κρυμμένοι μέσα σε ένα ακατοίκητο έρημο σπίτι εκεί κοντά. Είναι εκεί, από πάνω από την παραλία. Δεν φαίνεται από τον δρόμο, δεν έχει ορατότητα. Πρέπει να το ξέρεις για να το δεις και δεν φαίνεται από τον δρόμο.

Εισαγγελέας: Τι έκαναν εκεί αυτοί οι δύο άνδρες;

Μάρτυρας: Κρύβονταν. Περίμεναν. Την ώρα που η κοπέλα με τον πρώτο άνδρα μίλαγαν και τσακώνονταν, αυτοί οι δύο πήγαν πίσω της. Κάτι της έκαναν. Δεν μπορούσα να δω. Μετά την έβαλαν στο αυτοκίνητο και μετά από λίγο έφυγαν τρέχοντας».

Διαβάστε, επίσης: Τί συνέβη με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του φαντάρου Σαράντη Κολλιαδέλη