Τί τρέχει με τα Jumbo και τις χρυσές βίζες;

Η πρακτική αυτή είναι ακριβώς ίδια με την τακτική που ακολούθησαν επιτήδειοι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχοντας ως σκοπό να παραβιάσουν τα capital controls και να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό, εγκατέστησαν στις επιχειρήσεις τους κυπριακά και βουλγάρικα POS.

Την απομάκρυνση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη θέση αντιπροέδρου της εισηγμένης Jumbo αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μετά τις φερόμενες πληροφορίες εμπλοκής του σε σκάνδαλο πώλησης ακινήτων σε Κινέζους ενδιαφερόμενους, μέσω POS.
Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day ο κ. Παπαευαγγέλου έχοντας συστήσει εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων,ασχολήθηκε με την προσάρτηση κατοικιών και διαμερισμάτων τα οποία μεταπωλούσε στη συνέχεια σε Κινέζους ενδιαφερόμενους απόκτησης τόσο των ακινήτων όσο και της «χρυσής βίζας».Οι Κινέζοι αγοραστές φέρεται να πραγματοποιούσαν την αγορά με πιστωτικές κάρτες σε POS που ανήκαν σε μεγάλη ελληνική συστημική τράπεζα.

Η όλη διαδικασία έγινε αντιληπτή από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ερεύνησαν το κύκλωμα αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls, όσο και υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός πως από τις 3.404 άδειες παραμονής που έχουν εκδοθεί από το 2013 που άρχισε το πρόγραμμα της χρυσής βίζας, σχεδόν οι 1.700 πήγαν σε Κινέζους, σύμφωνα με στοιχεία του επενδυτικού Οργανισμού Enterprise Greece. Η διευθύνων σύμβουλος κινεζικής ιστοσελίδας για την παγκόσμια αγορά ακινήτων δήλωσε ότι τα αιτήματα για την Ελλάδα διπλασιάσθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2018 και τριπλασιάσθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε, επίσης:Νέα μαφιόζικη επίθεση – Γάζωσαν «νονό» της νύχτας στον Πειραιά

Επίθεση σε λεωφορείο: Πέταξαν πέτρα και τραυμάτισαν γυναίκα σε σταθμό του ΗΣΑΠ