Υπόθεση Κασόγκι: Πώς έγινε ο τεμαχισμός του -όλες οι λεπτομέρειες

Ο «Δρ Θάνατος» που «τεμάχιζε τον Κασόγκι όσο ήταν ζωντανός»

Οι φωνές και οι συνομιλίες των δεκαπέντε ανδρών που τον βασάνισαν, δεν διαπερνούσαν τους τοίχους της έρημης κατά τα λοιπά κατοικίας του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, εκείνο το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου.

Έχοντας εκτελέσει όπως όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν, μια από τις πλέον φρικιαστικές δολοφονίες στην ιστορία των μυστικών υπηρεσιών, απολάμβαναν το φαγητό τους, λίγο πριν αναχωρήσουν για το βασίλειο του σκότους, την Σαουδική Αραβία.

Έτρωγαν ήρεμοι, σαν να είχαν επιστρέψει σπίτι τους μετά από μια παραγωγική μέρα δουλειάς σε μια τράπεζα ή σε έναν δημόσιο οργανισμό και όχι μετά από μια αδιανόητη εκτέλεση ενός ανθρώπου, που κατακρεουργήθηκε ζωντανός.

Αυτό έγινε γνωστό από πηγή πολύ στενά προσκείμενη στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες. Επτά από αυτούς ταυτοποιήθηκαν από το Middle East Eye χάρη σε ένα έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που περιήλθε στην κατοχή του, το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε για να προστατεύσει την πηγή του.

Όλοι τους ανήκουν στην προσωπική φρουρά του de facto κυβερνήτη της χώρας, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν-σχεδόν όλοι τους τον έχουν συνοδεύσει σε ταξίδια του στο εξωτερικό-ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται στην δολοφονία του Κασόγκι. Μια δολοφονία στην οποία ήταν παρόν ο μέχρι χθες πρόξενος Μοχάμεντ Αλ Οταίμπι (απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του) σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους που διαρρέουν κάθε μέρα και νέα στοιχεία για την αποτρόπαια εκτέλεση του Τζαμάλ Κασόγκι. Αυτή που έλαβε χώρα δυο ώρες νωρίτερα αρχικά μέσα στο γραφείο του προξένου και ακολούθως σε ένα δωμάτιο-βιβλιοθήκη, εκεί όπου οι Σαουδάραβες πράκτορες κράτησαν τον δημοσιογράφο γερά ώστε να αρχίσει το μαρτύριο του.

Τα ουρλιαχτά του καθώς του έκοβαν τα δάχτυλα έχουν αποτυπωθεί σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους σε ένα τρίλεπτο ηχητικό ντοκουμέντο της φρίκης το οποίο έχει στα χέρια της, χωρίς να το δημοσιοποιεί ακόμη η εφημερίδα Sabah. Ακολούθησε η νάρκωση του και ο αποκεφαλισμός του ενώ ήταν ζωντανός με χειρουργικό πριόνι, από το αντισυνταγματάρχη Σαλάχ Μοχάμεντ Αλ Τουμπαίζ, κορυφαίο ιατροδικαστή των υπηρεσιών ασφαλείας του βασιλείου.

Στις διαρροές του ηχητικού ντοκουμέντου περιλαμβάνεται αρχικά μια στιχομυθία του προξένου με άλλο άτομο στο οποίο λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μου δημιουργήσετε προβλήματα».
Η απάντηση ήταν άμεση και με σαφές μήνυμα: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε!!» είπε το πρόσωπο που ηγείτο της επιχείρησης, το οποίο δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σαλάντ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι ο άνθρωπος που τον τεμάχισε:

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί η φωτογραφία του Σαλάντ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, του ατόμου που κατηγορείται ότι τεμάχισε το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ενώ εκείνος ήταν ακόμα ζωντανός και μάλιστα υπό τη συνοδεία μουσικής, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο «Δρ. Θάνατος» είναι ένας ειδήμονας στην επιστήμη της ιατροδικαστικής, ο οποίος είχε πάρει το πτυχίο του στην παθολογία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 2004.

Ο Τουμπάιγκι, που σήμερα είναι επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής της χώρας του, είχε αποκτήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις γνώσεις του για τη διενέργεια νεκροψιών, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποίησε πολλά χρόνια αργότερα για να εξαφανίσει τα ίχνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Στην επτάλεπτη καταγραφή από το Apple watch του θύματος, την οποία ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές και πιστεύεται ότι αποδεικνύει την ενοχή των 15 Σαουδαράβων, ο Τουμπάιγκι ακούγεται να δίνει οδηγίες για τον διαμελισμό του ζωντανού ακόμα Κασόγκι.

Μάλιστα, φέρεται να λέει στα μέλη της υπόλοιπης ομάδας των φερόμενων ως εκτελεστών να φορέσουν ακουστικά, ώστε να ακούνε μουσική κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού.

«Όταν κάνω αυτή τη δουλειά, ακούω πάντα μουσική», συμπληρώνει ο Σαουδάραβας αξιωματούχος στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Διαβάστε, επίσης:Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις: Ο Κασόγκι βασανίσθηκε και διαμελίστηκε ζωντανός!